Пловдивският район „Тракия“ си има и италианска улица

Най-големият пловдивски район – „Тракия“, вече си има и закрита пешеходна зона. „По Коледа наистина стават чудеса“ – тези думи районният кмет Костадин Димитров преряза лентата на италианската уличка в комплекса „Тракия Плаза“.

“ В това защитено от климатичните промени пространство могат да се случват различни културни събития – да се представят книги, да се изнасят представления, да се редят изложби, музиканти да изявяват таланта си“, посочи инвеститорът Христо Томов, собственик на „Стройколукс“ – фирмата реализирала комплекса, в чийто партер се простира уличката.

Целият проект е на стойност 12 млн. лева. Освен алея за разходки в идеалния център на „Тракия“ мястото с площ 3 декара е и различната шопинг зона на квартала – с магазини, пекарна, детски център, сладкарница, заведение, аптека, банков клон.

Дългата 50 метра зона пресъздава духа на Италия от 30-те години на миналия век – с балконите от ковано желязо, със специфичните фасади на къщите, с настилката – микс от камъни, мрамори и гранити, с цъфналите хортензии, с удобните пейки. Интериорът е дело на завършилата във Флоренция млада дизайнерка Павлина Христева