Тракия Плаза

Най-новата инвестиция на „Стройколукс“ ООД е „Тракия Плаза“ на архитект Марта Теодосиева. Това е луксозен жиищен комплекс, разположен в самото сърце на жк „Тракия“, гр. Пловдив, и едно прекрасно място за живеене, произтичащо не само от лукса, но и модела и начина на живот, предлагани в комплекса, доставящ сигурност и комфорт. Полифункционалният комплекс е с разгъната застроена площ от 16 160 кв.м и разполага с подземен паркинг, търговски център на партерно ниво и 135 броя апартаменти.

В сградата постигнахме оптимално съчетание на функционални материали – тухли WIENERBERGER, висок клас на PVC дограма с алуминиева капачка ЕТЕМ и вентилираща система на фасадата, изработена от HPL плоскости на австрийиската фирма FUNDERMAX. Благодарение на тях сградата притежава енергийна ефективност, пожароустойчивост, естествена вентилация и шумоизолация.

Търговската част на „ТРАКИЯ ПЛАЗА“ съдържа магазини, банков офис, детски център, аптека, кафе-аператив, сладкарница и работилница за тестени изделия със специалното участие на някои водещи вериги на пазара.

Вътрешното пространство (приблизително 60 м улица и площад) е решено като романтична италианска уличка с типичните павета, фонтани, стари фасади с мазилки от травертино, дървени капаци, пейки и стари улични лампи по проект на интериорния дизайнер Павлина Христева-Савова.

Идеята на този интериор е да се постигне атмосферата на външна среда, за целта допринася и специалният таван, изпълнен по швейцарска технология на фирма CLIPSO, отпечатано и осветено реалистично небе, което да доближи усещането максимално до реалността и в дъждовните есенно-зимни дни посетителите да бъдат на приятно място на закрито, което им внушава малката уличка и площадчето. Шумът на фонтана и цветните хортензии, висящи от малките балкони, още от входа те потапят в Италия.

https://gradat.bg